Αξίζει να διαβάσεις

Siri: Επόμενη Γενιά

Siri: Επόμενη Γενιά - 11ads.gr

Siri: Επόμενη Γενιά

Αναμένεται ότι η επόμενη γενιά της Siri θα αποτελέσει μια σημαντική αναβάθμιση, ενσωματώνοντας τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της.

Αυτή η νέα έκδοση της Siri αναμένεται να κυκλοφορήσει με το iOS 18, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η Παγκόσμια Διακονική Συνδιάσκεψη της Apple (WWDC), που συνήθως διεξάγεται τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ο τόπος όπου η εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο λειτουργικό σύστημα και τη βελτωμένη Siri.

Η επερχόμενη Siri αναμένεται να διαθέτει καλύτερες δυνατότητες φυσικής συνομιλίας, βελτιωμένη κατανόηση του πλαισίου και τη δυνατότητα να διατηρεί πληροφορίες συνομιλίας σε διάφορες συσκευές.

Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει εντονότερη ενσωμάτωση με την εφαρμογή Shortcuts, επιτρέποντας στους χρήστες να αυτοματοποιούν πολύπλοκες εργασίες. Επιπλέον, η Apple σκέφτεται εάν θα χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης μέσω υπηρεσιών βασισμένων στον νέφος ή αν θα τις διατηρήσει στη συσκευή, με τη δεύτερη επιλογή να είναι πιο ασφαλής.

Η επόμενη γενιά της Siri μπορεί επίσης να περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής για καλύτερη κατανόηση του πλαισίου και των προθέσεων, καθώς και δυνατότητες πολυεργασίας για την αντιμετώπιση πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα.

Οι φιλοδοξίες της Apple υπερβαίνουν την επεξεργασία γλώσσας, στοχεύοντας να ενσωματώσει την επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης τόσο για τον ήχο όσο και για τη βίντεο.

Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την επεξεργασία ήχου και εικόνας που βλέπουμε σε χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση πόρτας και οι ζωντανές λεζάντες.

Γίνονται επίσης συζητήσεις σχετικά με το εάν θα απαιτηθεί νέα αφιερωμένη υλικοτεχνική για τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς της Siri, που θα μπορούσε να περιορίσει πιθανώς την πρόσβαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Οι προσαρμοσμένοι επεξεργαστές σειράς A της Apple, γνωστοί για τις προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας τους, αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη δυνατότητα ενεργοποίησης των χαρακτηριστικών της τεχνητής νοημοσύνης της Siri. Ενώ η πλήρης σουίτα χαρακτηριστικών της τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιάσει η Apple ενδέχεται να μην φτάσει στο iOS 18, η εταιρεία εργάζεται προς μια ισχυρότερη έκδοση της Siri που μπορεί να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους.

Τα χαρακτηριστικά της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο η Siri και η εφαρμογή Messages μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις πιο αποτελεσματικά.

Siri: Επόμενη Γενιά - 11ads.gr

Η επερχόμενη εξέλιξη της Siri αναμένεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην εμπειρία των χρηστών και να επεκτείνει τις δυνατότητές της πέρα από την απλή αναγνώριση φωνής. Με την εισαγωγή της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, η Siri θα γίνει ικανή να παράγει περισσότερο φυσικό διάλογο και να κατανοεί καλύτερα το περιβάλλον της συνομιλίας, προσφέροντας στους χρήστες μια πιο ενιαία εμπειρία.

Οι δυνατότητες αυτής της νέας Siri αναμένεται να περιλαμβάνουν βελτιωμένη αντίληψη του πλαισίου, με τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον συνομιλητή και τις συνομιλίες που διεξάγονται σε πολλαπλές συσκευές. Το γεγονός ότι θα μπορεί να αποθηκεύει πληροφορίες συνομιλίας σε διάφορες συσκευές είναι μια εξαιρετική προσθήκη, καθώς θα επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίζουν συνομιλίες και εργασίες από όπου κι αν βρίσκονται.

Η ενδυνάμωση της ενσωμάτωσης της Siri με την εφαρμογή Shortcuts είναι μια ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή, καθώς αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν δύσκολες εργασίες και να εξατομικεύουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία τους.

Επιπλέον, η απόφαση της Apple να επιλέξει εάν θα χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης μέσω cloud-based υπηρεσιών ή σε συσκευή, ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και την απόδοση του συστήματος.

Η επόμενη γενιά της Siri ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση των περιστάσεων και των προθέσεων του χρήστη, καθώς και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα. Οι προσαρμοσμένοι επεξεργαστές της Apple αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών.

Συνοψίζοντας, η επόμενη γενιά της Siri φαίνεται να φέρνει μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων και καινοτομιών που θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους και θα δημιουργήσουν μια πιο ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη.